Rojstni dan? Darila!

 Kaj je prva asociacija, ki pride na misel ob omembi rojstnega dne? Gotovo bi veliko ljudi takoj odgovorilo, da so to darila! Nedvomno pa bi se ta znašla med najbolj pogosto povezanimi pojmi, skupaj z zabavo in torto. In prav je tako, saj so se praznovanja rojstnega dne nedvomno razvijala v to smer, da danes ta osebni praznik upravičuje veliko zabavo, na kateri seveda ne smejo manjkati darila, ki so še posebej priljubljena med mlajšimi slavljenci, pa tudi pri posebej pomembnih obletnicah. Ker pa so darila tako tesno povezana s tradicijo praznovanja rojstnega dne, pomeni to tudi obveznost, da izberemo pravo darilo za sorodnike, prijatelje in znance, ki praznujejo. Izbira darila za rojstni dan gotovo ni preprosto opravilo, saj je treba paziti na nekatere dejavnike, ki naredijo darilo primerno za obdarovanca. Če darilo kar na hitro izberemo, se lahko zgodi, da podarimo neprimeren izdelek, ki ne bo v veselje niti darovalcu niti obdarovancu. Izberite popolno darilo In kateri so tisti dejavniki, ki odločajo o tem, katero darilo bo najboljše? 

1. Na prvem mestu gre gotovo izpostaviti starost slavljenca. Pri otroških rojstnodnevnih zabavah seveda lahko pričakujemo povsem drugačna darila, kot jih bo odpiral slavljenec ob abrahamu. Najprej torej izbiro darila omejimo glede na starostno skupino obdarovanca, s tem pa že izločimo kar obširno skupino neprimernih daril. 
2. Nato je treba seveda misliti tudi na odnos med obdarovancem in darovalcem. Za prijatelje in bližnje sorodnike bomo izbrali drugačna darila kot za sodelavca, prav tako bomo pri nakupu darila za partnerja ali partnerko posebej pozorni na druge lastnosti. Načeloma velja, da bolj globok odnos dopušča več svobode pri izbiri darila, medtem ko so »univerzalna« darila primerna za tiste, ki jih bolj slabo poznamo. Pri tej točki lahko omenimo še druge lastnosti posameznika – pomisliti je treba na to, kaj obdarovanec želi, kaj ima rad in česa ne mara, le tako bo darilo prava uspešnica. 
3. Seveda ne moremo mimo cene oziroma vrednosti darila. Darila za rojstni dan navadno niso pretirano draga, je pa to močno odvisno od dejavnikov, ki smo jih našteli v prejšnjih točkah. Pogosto se zgodi, da starši otrokom ob polnoletnosti poklonijo na primer tudi avtomobil, a pri rojstnih dnevih se navadno držimo nižjih cenovnih omejitev. Če upoštevamo dejavnike iz teh treh točk, bomo že izločili velik del neprimernih daril, seveda pa se je treba za izbiro popolnega darila še malo bolj potruditi. V končni fazi pridejo do izraza specifične lastnosti osebe, katero obdarujemo, informacij o njej pa ne boste našli v takšnih splošnih besedilih.

Vas zanima igra Catan junior. Več o njej si preberite v naši najnovejši objavi.
brisače za fitness

Kakšne bi morale biti dobre brisače?

Brisače so nekaj, kar potrebujemo prav vsak dan. Z njimi se rokujemo že zgodaj zjutraj, večkrat čez dan in tik preden odidemo spat. Na sploh pa bi morali takšni izdelki biti čim bolj kakovostni – mehki, vpojni, barvno obstojni, preprosti za pranje.

Podobné příspěvky: