Obožujem dobre miselne igre

Igrajte se miselne igre

Miselne igre so tiste, kjer morate nekaj početi in zraven napenjati možgane, sicer preprosto ne boste prišli do cilja igre oziroma je ne boste rešili. Zanimivo je, da jih imajo nekateri zelo radi, drugi pa jih preprosto sovražijo. Sam mislim, da so ti slednji verjetno neumneži, ki teh iger nočejo igrati, ker jih preprosto ne znajo, a resnica je ta, da si pogosto marsikdo igro naloži zgolj zaradi krajšanja prostega časa in v tem času bi se radi sprostili in odšli v nek drug pravljični svet, ni jim pa do tega, da bi še takrat reševali neke zanke in uganke in naprezali možgane. Vseeno vztrajam pri tem, da so tudi miselne igre lahko odlično razvedrilo in sprostitev, seveda pa je res, da si bo treba vzeti čas in med kupom tovrstnih iger poiskati takšno, ki vam bo ustrezalo. Tako kot v drugih zvrsteh, je tudi pri miselnih igrah pač tako, da ni vse prav za vsakogar. Ljudje smo si različni in prav je tako.

Družabne miselne igre

Miselne igre so največkrat namizne igre, ki jim lahko rečemo tudi družabne igre in se igrajo običajno v družbi vsaj ene ali seveda več oseb. Osnovne igre, ki jih pozna praktično vsakdo so šah, dama, mlin, monopoli, riziko, različne igre s kartami, Naseljenci otoka Catan in podobne. Nekatere so bolj za starejše, druge so spet bolj družinske, veliko jih je prav za odrasle in mnoge med njimi so predvsem fantovske. Teh je pravzaprav največ, kajti med družabnimi igrami, ki se igrajo na igralnih ploščah ali s kartami je največ takšnih, kjer je potrebno veliko razmišljanja, pravzaprav je potrebno že kar nekaj ur konkretnega študiranja, da igro sploh obvladate in jo lahko pričnete igrati. Nekatere težje igre potrebujejo tudi voditelja in on ima v roki pravila, ki so običajno zapisana v debelejših priročnikih, v njih pa najde natančen scenarij igre po katerem vodi igralce, lahko pa tudi sebe oziroma figure, ki jih vodi on.
Miselne igre so izjemno zanimive in lahko dobro popestrijo dolgočasne vikende ali večere, ko ste v družbi s prijatelji. Namesto da si nakupite alkohol in preživite večer med pogovorom ali gledanjem nogometne tekme, si lahko popestrite situacijo z namiznimi igrami in se zabavate pozno v jutro.

Podobné příspěvky: