Kdaj so stoli za kad in tuš še posebej dobrodošla izbira

Snovanje in opremljanje kopalniškega prostora že na sploh predstavlja dokaj zahtevno delo. Če imamo v svojem domu kakšno osebo, ki je gibalno ovirana, pa je v tem delu doma treba poskrbeti še za številne dodatke, ki lahko olajšajo uporabo opreme. Še posebej dobrodošli so na primer stoli za kad in tuš, ki so na trgu na voljo v več različicah.

Odlična izbira je vrtljiv sedež za kopalno kad ali tuš, ki uporabnikom zagotavlja preprost dostop do kadi in enostavno tuširanje v sedečem položaju z možnostjo obračanja sedeža. Takšni stoli se praviloma nameščajo na robove kopalne kadi oziroma tuša. Sedalo je lahko plastično z naslonom, ogrodje pa je pogosto izdelano iz aluminija. Pri izbiri takšne opreme bodite pozorni tudi na širino ter globino sedala, obenem pa tudi na višino naslonjala za hrbet. Obvezno preverite tudi nosilnost.

Spletna ponudba kakovostne kopalniške opreme in dodatkov

Če v tem hipu povsem na novo opremljate kopalniški prostor ali pa ga morate zaradi okoliščin povsem prilagoditi, boste najverjetneje iskali tudi številne dodatke, ki vam lahko pri uporabi izjemno dobro koristijo. To zlasti velja za vse tiste, ki se nekoliko težje gibljete pa tudi za starejše osebe.

Stoli za kad in tuš so izjemno uporaben pripomoček. Ko boste prilagajali prostor za gibalno ovirano osebo, ne pozabite niti na povišico za WC školjko. Seznam vseh tovrstnih pripomočkov vam je na voljo tudi v dobro založeni spletni trgovini priznanega in preverjenega ponudnika. Odlična novica je tudi ta, da so cene povsem dostopne.

Tuš za kad
Če imamo v svojem domu kakšno osebo, ki je gibalno ovirana, pa je v tem delu doma treba poskrbeti še za številne dodatke, ki lahko olajšajo uporabo opreme.

Zložljiv stenski sedež za tuš

Odlična spletna trgovina za prodajo stolov za kadi in tuše ter ostalih pripomočkov je medigo.si. V njej lahko po dostopni ceni izbirate med številnimi tipi tovrstnih sedežev oziroma stolov. Na voljo vam je tudi zložljiv stenski sedež za tuš, ki se lahko preprosto ter hitro nastavi po višini.

Sedež je ergonomsko zasnovan in je izdelan iz polipropilena. Ima luknjice za odtekaje vode. Ogrodje je izdelano iz barvanega jekla, natiki pa so iz nedrseče gume. Stol je že sestavljen in povsem pripravljen na montažo. Vložki in vijaki za nameščanje v steno pa v komplet niso vključeni.

Sedež za tuš
Sedež je ergonomsko zasnovan in je izdelan iz polipropilena. Ima luknjice za odtekaje vode.

Povišice za WC školjko so izjemno koristen sanitarni pripomoček

Nekateri med vami imate to srečo, da vam v kopalnici in drugih prostorih ni treba nameščati posebnih pripomočkov, ki omogočajo lažje funkcioniranje pri gibanju. Po drugi strani pa zagotovo kdo med vami ali kdo od vaših družinskih članov potrebuje kakšen prav poseben pripomoček, ker je na primer gibalno ali pa kako drugače oviran. V tem primeru so nekateri sanitarni pripomočki skorajda obvezna rešitev.

Med koristne sanitarne pripomočke, ki so zlasti namenjeni gibalno omejenim osebam, na primer prištevamo povišice za WC školjko, toaletne stole, sedeže za tuš in kad, stenske ročaje, urinske račke in nočne posode in druge pripomočke za učinkovitejše umivanje.

Različni tipi povišic za WC školjko

Specializirane prodajalne, kot je na primer medigo.si, vam ponujajo vrhunske sanitarne pripomočke po dostopnih cenah. Pripomočki so na voljo v različnih tipih. Povišice za WC školjko so na primer lahko različno trde. Na sploh pa zanje velja, da so anatomsko oblikovane in praviloma izdelane iz plastične mase. Na voljo so modeli različnih višin, na primer 6, 10 ali 14 centimetrov. Ob straneh imajo WC povišice vijake za učinkovito pritrditev. Povišica se pritrdi na školjko preko posebnega mehanizma za zaklepanje.

Povišice za WC školjko so na primer lahko različno trde. Na sploh pa zanje velja, da so anatomsko oblikovane in praviloma izdelane iz plastične mase.

WC povišice sestavljajo dve plastični oprijemali, ki sta nastavljivi po širini. Praviloma je takšen sanitarni pripomoček primerna izbira za prav vse vrste oziroma oblike toaletnih školjk. Na voljo je tudi pokrov za WC povišico.

WC povišica z naslonjali za roke

Na voljo so torej različne povišice za WC školjko. Še posebej dobro pa se obnese takšna, ki ima tudi primerno zasnovani naslonjali za roke. To uporabniku omogoča odlično oporo pri vstajanju in pri sedenju. Če takšen sanitarni pripomoček želite ustrezno namestiti na primerno mesto, morate najprej odstraniti obstoječ WC pokrov. Povišica se nato s pomočjo vijakov pritrdi na zadnji del školjke.

Pri izbiri nove povišice za WC školjko preverite nastavljivost po višini, nosilnost, dimenzije sedišča, ne nazadnje tudi dimenzije povišice brez naslonjal. Pri nakupu pa vam seveda lahko pomagajo tudi strokovno podkovani in izkušeni prodajalci, in to ne glede na to, ali boste tovrstni sanitarni pripomoček kupovali v fizični trgovini ali na daljavo v spletni trgovini.

Neplodnost

Preberite si še naslednji članek: Naravna pomoč za neplodnost

Neplodnost je še vedno tabu tema, kar pričajo številne zgodbe ljudi. Žal so pari na tej poti največkrat sami, umaknjeni vase, zato doživljajo hude stiske, …

Podobné příspěvky: