Progresivna očala za gledanje na bližino ali daljavo

Za progresivna očala se najpogosteje odločajo osebe, ki imajo dioptrijo za daljavi in bližino. Prav tako so primerna tudi za vse tiste osebe, ki imajo dioptrijo le za branje. 

Progresivna očala se ponašajo s številnimi prednostmi, med katerimi je v ospredju zagotovo tudi to, da so zelo preprosta za uporabo. V praksi to pomeni, da tako vrsto očal lahko uporabljate za vsa opravila. Z njimi lahko v hipu spremenite smer gledanja in odlično vidite tako na blizu kot tudi na daleč oziroma v daljavo. 

Uporabniki trdih kontaktnih leč naj bi imeli tudi do več kot 20-krat večje možnosti za pojav povešenih vek, zato korekcije povešenih vek spadajo med najpogosteje iskane in izvajane storitve v estetski kirurgiji.

Progresivna očala so veliko bolj praktična, kot pa če imate dvoja očala, ena za na blizu in ena za na daleč ter ju morate vseskozi menjati. Je pa res, da se nekatere osebe na progresivna očala navadijo veliko hitreje kot druge, ki imajo lahko pri navajanju kar nekaj težav. Ko pa se končno navadijo nanja, jim niti na misel ne pride, da bi za dober vid uporabljali dvoja očala. 

Preberite si še naslednji članek: Kdaj so stoli za kad in tuš še posebej dobrodošla izbira

Stoli za kopalno kad so opremljeni s po širini nastavljivim in proti drsnim nosilcem, kar zagotavlja, da so primerni za večino standardnih kopalnih kadi.

Progresivna očala po meri 

Izjemno pomembno je, da nosite progresivna očala, ki so narejena po vaših merah. V nasprotnem primeru vam namreč taka očala nič kaj dosti ne koristijo. V očesnih ambulantah zato zelo veliko pozornosti namenjajo individualni meritvi očesnih podatkov. Še največ pozornosti pa je nato zagotovo namenjene tudi sami izdelavo tovrstnih očal. Vsa progresivna očala morajo biti namreč narejena izjemno natančno in vsekakor tudi po merah posamezne osebe. 

Najpogosteje se za korekcijo starostne slabovidnosti ali presbiopije uporabljajo bifokalna in progresivna očala.

Pred naročilom na očala opravite pregled vida 

še preden pa se naročite na kakovostna progresivna očala, pa vam priporočamo, da opravite tudi pregled svojega vida. Na pregled se lahko naročite s pomočjo spletne strani mojoptik.si, kjer vam nudijo preglede vida za očala in kontaktne leče.

Podobné příspěvky: